برای دفع اسید لاکتیک چه کنیم؟

اسید لاکتیک اضافی در بدن موجب ایجاد درد و گرفتگی ماهیچه و عضلات میشود. این ماده اغلب هنگام تمرینات ورزشی مداوم و سخت، ایجاد میشود و منجر به ناراحتی ورزشکار میشود. در چنین مواقعی است که باید اقدام به دفع اسید لاکتیک بدن کنید تا از بروز چنین ناراحتیهایی جلوگیری کنید. شاید برایتان سوال باشد که این ماده چرا هنگام تحرک زیاد و تمرینات ورزشی، ایجاد میشود؟ دلیل چنین اتفاقی احتیاج پیدا کردن بدن به انرژی است.
زمانی که شما در حال انجام ورزش هستید در واقع بدن شما در حال سوزاندن انرژی است و مداوم نیاز به کسل انرژی دارد؛ بنابراین از کلوگوز برای تامین انرژی خود استفاده میکند. زمانی که بدن از گلوکوز استفاده کند، اسید لاکتیک شروع به تولید میکند. تجمع این ماده منجر به درد و خستگی میشود. خوردن آب و نوشیدن صحیح آن، کاستن شدت تمرینات ورزشی، دم و بازدمهای درست و مداوم و گنجاندن تایم استراحت مابین ورزشهای سخت از جمله راهحلهای ساده و کارساز برای از بین بردن اسیدلاکتیک اضافی در بدن است. اگر واقعا دچار چنین معضلی هستید با ما تا انتها همراه شوید تا کاملتر این موضوع را باز کنیم.

راه های دفع اسید لاکتیک از بدن
اسید لاکتیک چیست؟
برای نابودی، کاهش حتی افزایش میزان هر مادهای در بدن ابتدا نیاز است با چیستی و معنای واقعی آن آشنا باشید. زمانی که شما در حال یک ورزش یا فرقی نمیکند مشغول یک فعالیت شدید بدنی باشید، بدن شما برای کسب انرژی خود، شروع به تبدیل کربوهیدراتهای بدنتان همچون نشاسته، به قند و گلوکوز میکند در حین همین فرایند، فرآورده و مادهای جانبی هنگام تجزیه و تبدیل کربوهیدراتها به قند یا گلوکوز به وجود میآید به نام اسید لاکتیک.
عضله، ماهیچهها و خون، مناطقی هستند که این ماده در آنجا تجمع میکند و منجر به درد عجله و ماهیچه و خستگی میشود. البته منطور از درد عضلهها همان دردی نیست که فرد پس از یک دوره دوری از ورزش و شروع یکباره آن، یک نوع درد و گرفتگی ماهیچهای را تجربه میکند. گرفتگی ماهیچهها و درد ناشی از تجمع اسید لاکتیک، حالتی سوزش مانند در عضلههای فرد ایجاد میکند و گاها شدت درد در حدی است که عملکرد آن قسمت از بدن دچار مشکل میشود. دلیل تاکید بر دفع اسید نیز ایجاد همین اختلالات عملکردی در ماهیچهها است.
تجمع اسید لاکتیک یعنی چه؟
اینکه چه زمانی تجمع اسید لاکتیک رخ میدهد به فرد بستگی دارد. یعنی مهم است که آمادگی جسمانی همچنین قدرت بدن شما در تولید اکسیژن مورد نیاز سلولهای اعضای بدن چقدر است. هرچقدر قوای بدنی شما بالا باشد این اتفاق برای بدن شما کمتر پیش میآید. کلا اگر هنگام ورزشهای سنگین توجهی به دفع اسید لاکتیک بدن نداشته باشید، اسید لاکتیک به حد غیرمجاز میرسد و اثرات بدی همچون اختلال در کارکرد طبیعی عضلات میشود.
اما این اتفاق یعنی تجمع اسید لاکتیک چه زمانی رخ میدهد؟ وقتی شما در حال ورزش و تمرینات سخت هستید، با گذشت زمان و سختتر شدن تمرینات عضلات و ماهیچههای شما نیاز به اکسیژن بیشتر دارند. بدن نیز به علت خستگی و تداوم تمرینات قادر به تولید این مقدار اکسیژن مورد نیاز نیست؛ نتیجه چنین پیشامدی، تجمع اسید لاکتیک است.
چگونه اسید لاکتیک بدن را از بین ببریم؟
در مقدمه به طور خلاصه اشاره کردیم که با چه ترفندهایی میتوانید از شر اسید لاکتیک بدن خلاص شوید. موارد زیر روشهای دفع اسید لاکتیک است:
- مرتب و درست آب بنوشید: برای تقویت بدن جهت تولید اکسیژن برای پیشگیری از تجمع اسیدلاکتیک، نیاز است دائما آب بنوشید.
- مدت زمانی را به استراحت بدن هنگام ورزش اختصاص دهید: ورزش مداوم و بدون وقفه بدن را خسته میکند. تایم های کوچک استراحت مابین ورزش، بدن شما را ریکاوری میکند و قوای از دست رفته را جهت تولید اکسیژن بیشتر بازمییابد.
- دم و بازدمهای مرتب: نفس عمیق کشیدن حکم ریکاوری بدن را دارد همچنین اکسیژن زیادی را به ریهها وارد میکند.
- انجام عملیات ریکاوری بدن بعد از ورزش: دوش گرفتن بعد از تمرین، استراحت و تمرینهای سبک ورزشی و مواردی از این قبیل بدن شما را بعد از یک ورزش سنگین ریکاوری میکند و مانع گرفتگی عضلات با از بین بردن تجمع اسید لاکتیک میشود.
موارد فوق شاید به ظاهر ساده و انجام دادن انها راهحلهایی پیش افتاده از دید شما باشند؛ اما تنها راه از بین بردن این ماده همین راهکارهای راحت هستند. با انجام همین حرکات ساده شما به درد ناشی از گرفتگی ماهیچهها و اختلال عملکرد ماهیچهها نمیشوید در ضمن خستگی مفرط بعد از یک ورزش سنگین گریبانگیر شما نمیشود.
آیا میتوان مانع از تجمع اسید لاکتیک در بدن شد؟
بهتر است قبل از اینکه دچار چنین درد و معضلی شوید و به فکر دفع اسید لاکتیک بدن بیفتید، سعی کنید از همان ابتدا مانع تجمع آن شوید با رعایت موارد زیر میتوان تا حدود زیادی مانع ازدیاد این ماده در بدن شد:
- مراجعه به پزشک و انجام یک سری آزمایش مربوطه با انجام آزمایشهای لازم متوجه کمبودهای بدن خود میشوید و با تجویز داروهای ویژه و مکملهای خاص، قوای بدنیتان افزایش مییابد در نتیجه اندامهای داخلی هنگام تمرینات ورزش دچار کمبود اکسیژن نمیشوند.
- شروع دورههای مرتب ورزشی و گنجاندن روزهای استراحت در میان برنامه ورزش در روزهای استراحت بدنتان ریکاوری و قوای از دست رفته خود را بازمییابد.
- شروع دوره ورزشی با شدت و تایم تدریجی و مداوم ورزش به صورت دائمی با تمرینات سخت پی در پی انرژی بدن را کامل گرفته و هربار منجر به تجمع اسید لاکتیک در بدن میشود.
سخن آخر
اسید لاکتیک در بدن میتواند موجب دردهای عضلانی و ماهیچهای شود؛ طوری که گاه منجر به اختلال کارکرد اعضای بدن میشود. خستگی مفرط نیز یکی دیگر از علائم وجود و تولید اسید فولیک در بدن است. چند تمرین و راهحل ساده همچون نوشیدن آب و تنفس عمیق برای دفع اسید لاکتیک وجود دارد که اگر مرتبا انها را انجام دهید دچار چنین عارضههایی نمیشوید. پیشنهاد متخصصان در این حیطه، پیشگیری از تجمع اسید لاکتیک در بدن است سپس درمان آن. یعنی شما ابتدا سعی کنید با چند تمرین و رعایت موارد مهم که مانع از تجمع این ماده میشوند، دچار این معضل نشوید. پارگراف پیشین راجع به مواردی که باعث عدم تجمع اسیدلاکتیک میشوند صحبت کردهایم.
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.